Friheden flyver

Friheden flyver

Hovedland
9788770708852
257,00 kr.
Inkl. moms
Da de nye tider tamte Thy

 
Friheden flyver. Tiden er 1970’erne. Årtiet, præget af politisk uro, kvindekamp og opbrud. Og samtidig tiden, hvor forestillingerne om et nyt samfund bredte sig. Helt til Thy. Thylejren ankom til Nordjylland.
Med forestillinger om fri kærlighed, narko, og en kirkebesættelse, hvor blodet flød, og hvor fronterne mellem tilflytterne og lokalbefolkningen blev trukket hårdt op.
I Friheden flyver viser Elsebeth Dissing, nærmest i reportagens form, hvordan omgivelserne reagerede på de nye Tider, i købstaden i Thy og i Fjordbyen ved Limfjorden. Det blev svært at bevare idealismen, selv når man var velvilligt indstillet, og f.eks. var gift med provsten, når man havde øje for børns vilkår, eller når det første narkodødsfald blev en realitet. Og virkeligheden blev melodramatisk, da den lokale narkobaron, Grossereren, flygtede fra sit skur i Thylejren. Men de ny tider satte sig igennem på alle områder.
Nina, nyudklækket folkeskolelærer, må kæmpe for sin ret til det friekvindeliv. Adele, journalist på Fjordbyens store avis, får dommen, Kvinde. Fødedygtig. Ustabil, da Chefen skulle vælge kandidater til lønforhøjelse og lederjob.
Friheden flyver er en selvstændig fortsættelse af Tjenerindens døtre (2020) og Tobakspigerne (2022). En trilogi der som bærende hovedtema har kvindernes kamp for ligeret og ligestilling.
Begivenhederne, der ligger til grund for Friheden flyver, har Elsebeth Dissing oplevet på allernærmeste hold, som journalist.
Forfatter
Elsebet Dissing
Elsebeth Dissing
ISBN13
9788770708852
ISBN10
8770708851
Udgave /år
1 / 2024
Forlag
Hovedland
Sidetal
400
Indbinding
Hæftet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.