• Ny
I tidernes dyb

I tidernes dyb

Multivers
9788779174641
343,00 kr.
Inkl. moms
En fortælling fra Wien

 
Wien er hovedpersonen i Heimito von Doderers I TIDERNES DYB, en roman, der tegner et lige dele muntert og melankolsk portræt af en kejserlig hovedstads vals mod undergangen. Fra tiden omkring Første Verdenskrig og det østrig-ungarske kejserdømmes fald til de brølende 20’ere møder vi alt fra alkoholiserede aristokrater og ærlige småhandlende til rastløse eventyrere, arbejdere, officerer og svindlere. Et panoramisk karaktergalleri, der ikke mindst ses igennem romanens “helt”, major Melzers, øjne. 
Bogen er skrevet i skyggen af to verdenskrige og udkom i et sønderbombet Wien i 1951. Det, der var tilbage af byen, hørte erindringen til. I Doderers store efterkrigsroman, en klassiker i østrigsk litteratur, rejser det habsburgske Wien sig fra ruinhoben som et spøgelsesagtigt flimrende og labyrintisk fletværk af fortælletråde, der forgrener sig i alle retninger. Som læser er man nødsaget til at sagtne farten for ikke at fare vild.
"Doderer er lige så legesyg som Pynchon, han er en tysk sprogkunstner af samme rang som Mann, han skriver med en psykologisk indsigt som Schnitzler, han mestrer metaforen som Nabokov, og han er, på sin helt egen måde, en galning."
– Daniel Kehlmann
Forfatter
Heimito von Doderer
ISBN13
9788779174641
ISBN10
8779174647
Udgave /år
1 / 2024
Forlag
Multivers
Sidetal
864
Indbinding
Hæftet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.