Digitaliseringen af velfærdsstaten påvirker i større eller mindre grad alle.
Men hvad vil det sige at blive gjort til og være en digital borger? Hvilke fortællinger, perspektiver og blikke er der på den digitale borger i dag? Og hvordan håndterer det enkelte individ disse nye forventninger i sin dagligdag? Disse spørgsmål undersøger forfatterne i denne bog ved at sætte fokus på den digitale borger som en grundlæggende ny politisk figur i den danske velfærdsstat.
Bogen samler resultaterne fra en række empiriske studier for at give et nuanceret blik på denne nye figur. Den præsenterer et historisk studie af den danske stats politiske arbejde med digitalisering fra 1990’erne og frem til i dag. Den undersøger, hvordan danske borgere oplever digitaliseringen af deres dagligdag. Den sætter fokus på, hvordan danskere med fysiske og kognitive funktionsnedsættelser anvender digitale teknologier i deres hverdag. Og den bevæger sig helt ud i velfærdsstatens frontlinje gennem et studie af danske borgerservicecentre og frontmedarbejdernes håndtering af borgeren. Samlet set tematiserer og belyser disse nedslagspunkter på forskellig vis, hvad det vil sige at være en digital borger i dagens Danmark.
Bogens målgruppe er alle, der er interesserede i overgangen til digitale samfund. Den er skrevet til praktikere i velfærdsstaten og til studerende på videregående uddannelser, som ønsker at forstå digitaliseringens mange betydninger.
- Forfatter
- Morten Hjelholt;Jannick Schou Hansen
- ISBN13
- 9788741268125
- ISBN10
- 8741268125
- Udgave /år
- 1 / 2017
- Forlag
- Gyldendal
- Sidetal
- 172
- Indbinding
- Hæftet