Kultour

Kultour

Mellemgaard
9788793126619
214,00 kr.
Inkl. moms
En langsom kulturrejse fra Holsted til Rom

 
Bogen skildrer en rejse på cykel ned gennem Tyskland, over Alperne til den italienske hovedstad. Undervejs skildres skift i landskabet, arkitekturen og kunsten, ligesom der reflekteres over livet i fortid og nutid. Små observationer af forskellige sæder og skikke blandes med tanker om store dramatiske hændelser i både en nær og fjern fortid. Dog er det især mødet med en række betagende byer og store kunstværker, der er bogens røde tråd.
Uddrag af bogen:
At opleve denne rejse én gang i livet med en hastighed, hvor tanken – jeg tør knap nok tale om sjælen – får lov at komme med. At få lov at fornemme natur- og kulturskiftet fra nord til syd. Spise og drikke forskelligt … netop at opleve det gradvise skift i kulturen – inklusive madkulturen – skulle være rejsens primære formål.
Europa er én kultur og dog mange forskellige kulturer. Med vidt forskellig historie, tradition osv., men samtidig også en kulturel enhed skabt gennem et par årtusindes vare- og kulturudveksling. Enhed i mangfoldigheden. Derfor er tanker om landes eller regioners etniske renhed også det vitterlige vås.
Om forfatteren:
JØRGEN PRINTZ STEINICKE
Født 1949. Bosat i Holsted. Cand.mag. i historie og kunsthistorie. Undervist på bl.a. Københavns Universitet og 22 år på Ribe Seminarium. Autodidakt maler og indehaver af Galleri 46. Lever i dag som kunstner, foredragsholder og forfatter. Har udgivet bøger om Peru, lokalhistorie samt artikler og småbøger om kunst. 
Forfatter
Jørgen Steinicke
ISBN13
9788793126619
ISBN10
8793126611
Udgave /år
1 / 2014
Forlag
mellemgaard
Sidetal
362
Indbinding
Hæftet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.