På strejftog i Sverige

På strejftog i Sverige

Forlaget mellemgaard
9788772379005
214,00 kr.
Inkl. moms
En kulturhistorisk rejse

 
På sin rejse op gennem Sverige tager Jørn Ørnstrup læseren med til spændende steder, som han kender godt. På sin lystvandring gennem de forskellige svenske byer fortæller han om stederne, caféer, kulturlivet, forfattere og personligheder, som har præget byerne.  Samt om dramatiske begivenheder, som har fundet sted i Sverige. Foruden byerne besøger han også Hven, Øland og Gotland.   Stederne er: Skanør, Falsterbo, Malmø, Lund, Helsingborg, Hven, Kalmar, Øland, Gotland, Stockholm, Uppsala  samt Mora og Falun i Dalarna.   
Turist i Tyskland: ”Som at gå med Jørn Ørnstrup, mens han øser af sin viden. Det er altså blot en kop kaffe på en gammel café, men vi får lige historien om forfølgelse af jøder og anderledes tænkende med henover to diktaturer.”  Berlin-guide.dk 
Længslernes land: ”Hvis du aldrig har været i Portugal, men overvejer at holde ferie i Europas sydvestligste hjørne, skulle du læse en ny bog om Portugal. Den giver unægtelig appetit på turen – og en masse nyttig baggrundsinformation. På samme tid skærper Længslernes land rejseappetitten og uddyber oplevelsen undervejs gennem det attraktive rejseland.”   Jørgen Lind i Frederiksborg Amts Avis          
Uddrag af bogen Da vi igen får fast grund under fødderne, slentrer vi hen langs Strömkajen, hvor skærgårdsfærgerne  med deres høje, sorte skorstene ligger side om side, alt imens vandet skvulper ind mod deres lange, hvide skrog. Siden søger vi over mod Södermalm, som mod syd rejser sig op af vandet på sin klipperyg. Söder, som de lokale kalder kvarteret, adskiller sig markant fra Stockholms øvrige kvarterer. Etape efter etape har man sprængt sig ind i klippen og anlagt trapper og gader. Kvarteret var tidligere et arbejderkvarter. ”Söder var noget helt andet end resten af Stockholm” skriver forfatteren Per Anders Fogelström i sit essay Söderungdom. Fogelström boede mange år i kvarteret og har skildret det i sine bøger.                  
Om forfatteren JØRN ØRNSTRUP er cand.phil. og medlem af Danske Rejsejournalister. På sine rejser har han gennem årene skrevet kultur- og rejseartikler for bl.a. Jyllands-Posten, Sjællandske Medier og Dagbladenes Bureau. Han har tidligere udgivet Forelsket i Lissabon, På café i Wien, Indtryk fra Østtyskland, Ned gennem Østeuropa, Ned gennem Italien, Ned gennem Frankrig, Længslernes land og Turist i Tyskland.
Forfatter
Jørn Ørnstrup
ISBN13
9788772379005
ISBN10
8772379006
Udgave /år
1 / 2021
Forlag
Forlaget mellemgaard
Sidetal
238
Indbinding
Hæftet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.