Denne bog søger at indkredse, hvad psykoterapi dybest set er for en aktivitet. Det, at et menneske – klienten – vælger et andet menneske at tale med om noget meget personligt, anbringer terapeuten i rollen som både professionel og medmenneske. Bogen beskæftiger sig med vilkårene – både de personlige, de faglige og de moralske – for, at terapeuten kan tilbyde ”saglig medmenneskelighed”.
Forfatteren mener, at psykoterapi må være forankret i en videnskabeligt funderet udviklings- og almenpsykologi, men opfatter samtidig det personlige forhold mellem terapeut og klient som det forståelsesmæssige udgangspunkt og betragter empatien og terapeutens evne til at opfatte dynamiske sammenhænge som det vigtigste redskab. Forudsætningen for at kunne arbejde som terapeut er hermed, at terapeuten løbende reflekterer over sine egne livshistoriske forudsætninger, er i stand til at se, hvad der sker i klienten og i forholdet mellem terapeut og klient, og på det grundlag danner sig en teori om netop denne konkrete person.
Saglig medmenneskelighed
henvender sig primært til terapeuter og personer, der er under uddannelse som terapeuter, men den vil i stor udstrækning have interesse for alle, der beskæftiger sig med rådgivning og andre former for professionelle samtaler.
Dette er et genoptryk af bogen, som udkom første gang i 1998.
Jette Fog
er mag.art. ph.d. i psykologi og pensioneret fra Psykologisk Institut, Aarhus Universitet, hvor hun har arbejdet med teoretisk undervisning og undervisning i praktisk psykoterapi på Klinikken for Samtaleterapi. Desuden har hun privat praksis som terapeut og supervisor. Ud over Saglig medmenneskelighed har hun udgivet
. 2. udg. Sammen med Lars Hem har hun udgivet Psykoterapi og erkendelse. Personligt anliggende og professionel virksomhed.
- Forfatter
- Jette Fog
- ISBN13
- 9788741227962
- ISBN10
- 8741227962
- Udgave /år
- 1 / 1998
- Forlag
- Gyldendal
- Sidetal
- 392
- Indbinding
- Hæftet