Belarus – Hviderusland vil forandring

Belarus – Hviderusland vil forandring

Solidaritet
9788793572393
172,00 kr.
Inkl. moms

 
Hvad er baggrunden for de folkelige protester i Belarus / Hviderusland i 2020? Hvem er deltagerne og hvilke forandringer stræber de efter? Bygger mon præsident -Lukashenkos 26 år ved magten udelukkende på undertrykkelse, vold og valgsvindel? 
Denne bog handler om det moderne Hviderusland, dets styre og befolkning som et produkt af et kompliceret historisk forløb og dets plads i en aktuel storpolitisk kontekst. 
Fremstillingen gennemgår hele forløbet med folkelige protester siden valget 9. august 2020; præsenterer protesternes deltagere og deres aktionsformer. Den skildrer en broget opposition, der både består af kræfter på den politiske venstre- og højrefløj og sætter lys på arbejdspladsernes rolle. Der sættes spørgsmål ved vestlige mediers fremhævelse af den hviderussiske husmor Svjatlana Tsikhanovskaja som “oppositionsleder”, og deres overfladiske brug af begrebet “revolution”.   Forfatteren tager afstand fra vores opinionsdanneres trang til simple forklaringer, især når det drejer sig om gådefulde lande som eksempelvis Hviderusland, hvor flere millioner mennesker ser sig som en del af den russisk-talende verden.   Baggrundsviden er dog en forudsætning for at forstå, både hvorfor der protesteres, men også hvorfor mange andre undlader at protestere. Bogen er et forsøg på at præsentere et forholdsvis ukendt land for læseren og bygger især på lokale kilder og på forfatterens egne indtryk fra besøg i dette land.
Forfatter
Aksel V. Carlsen
ISBN13
9788793572393
ISBN10
8793572395
Forlag
Solidaritet
Sidetal
320
Indbinding
Paperback
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.