Friheden Til At Lave Hva' Fuck Man...

Friheden Til At Lave Hva' Fuck Man Vil - Øjeblikke i Filmværkstedernes Historie 1970 - 2020

Fonden Filmværkstedet / København
9788797255506
129,00 kr.
Inkl. moms

 
Hvis du vil forstå dansk film, skal du forstå filmværkstederne. Derfor har filmskaber og forfatter Sebastian Cordes skrevet denne bog om en unik og lettere ukendt filmhistorie – om dansk films demokratiske og kunstneriske vækstlag. 
Friheden til at lave hva’ fuck man vil er Sebastian Cordes’ bog om ”øjeblikke” i de danske filmværksteders historie, skrevet i anledningen af Filmværkstedet / Københavns 50 års jubilæum: Vrede, politiske slagsmål, poesi, sex, arbejderkampe, provokationer, demokrati, ytringsfrihed – værkstederne i Odense, Aarhus, Viborg og København har i 50 år stillet udstyr, vejledning og lidt penge til rådighed for nye generationer af filmskabere og det grundstof, deres filmprojekter er skabt på. 
Bogen består af 18 interviews med en række danske filmskabere og en håndfuld essays om film- kultur- og pophistorie og giver dig blandt andet historien om Master Fatmans B-films sci-fi Gayniggers From Outer Space, om den stadig forbudte film John L., hvor en narkoman dør af en overdosis foran kameraet, Michael Kviums og Christian Lemmerz’ kunstneriske voodoo-filmeksperimenter, Jørgen Leths start som sportsinstruktør og Thomas Vinterbergs afsky for sin første film, Sneblind. 
Som Christina Rosendahl, der lavede sin gennembrudsfilm om søsterens band Swan Lee på Filmværkstedet, har sagt: ”Der ville ikke være den kvalitet i dansk film, der er nu, hvis ikke Filmværkstedet havde fandtes.”
Forfatter
Sebastian Cordes
ISBN13
9788797255506
ISBN10
8797255505
Udgave /år
1 / 2020
Forlag
Fonden Filmværkstedet / København
Sidetal
189
Indbinding
Paperback
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.