De seneste år er der sket en udvikling, hvor stadig flere sundhedsopgaver løses i kommunalt regi. Udviklingen har især taget fart efter kommunalreformen i 2007, hvor flere opgaver blev overført fra de tidligere amter.
Men spørgsmålet er, hvad denne omlægning har betydet, og hvordan det kommunale sundhedsvæsen hænger sammen og fungerer - samt ikke mindst om sammenhængen mellem kommuner, sygehuse og almen praksis, som var et væsentligt rationale bag omlægningen, faktisk er blevet større. Umiddelbart er der tale om et komplekst område, hvor de kommunale sundhedsydelser skal spille sammen med kommunernes øvrige gøremål, og hvor sundhed i stigende grad er blevet genstand for interessekonflikter, hvor bl.a. regionale og kommunale aktører har forskellige dagsordener.
Denne bog giver et overblik over det kommunale sundhedsvæsen, dets beslutningshierarki, de sundhedsfaglige brændpunkter og den økonomiske indretning, og sætter fokus på, hvilken betydning den kommunale kontekst har for de professionelle, der leverer sundhedsydelserne, og de patienter, der modtager dem.
Bogen er redigeret af Steen Rank Petersen, Chefkonsulent i KL på sundhedsområdet og ekstern lektor i sundhedspolitik og administration på Roskilde Universitet, og Birthe M. Pedersen, sygeplejerske, diplom i pædagogik, master i sundhedspædagogik og oversygeplejerske i Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen.
- Forfatter
- Finn Diderichsen;Karsten Vrangbæk;Lars Iversen;Thomas Maribo;Torben Jørgensen;Ulla Christensen;Nanna Mik-Meyer;Børge Hede;Jakob Kjellberg;Jean Hald Jensen;Sidsel Vinge;Mads Uffe Pedersen;Peter Emmerich Hansen;Astrid Benedikte Blom;Jannie Kilsmark;Pia Kürstein Kjellberg;Nina Gath;Claus Vinter Nielsen
- ISBN13
- 9788741256405
- ISBN10
- 8741256405
- Udgave /år
- 1 / 2014
- Forlag
- Gyldendal
- Sidetal
- 370
- Indbinding
- Hæftet