Sundhedsantropologien – eller den medicinske antropologi som den også kaldes – beskæftiger sig med sociale og kulturelle aspekter ved sundhed og sygdom. Hvorfor bruger nogle mennesker både antibiotika og shamanisme for at blive raske? Hvad gør den teknologiske udvikling ved vores forestilling om slægtskab og samhørighed? Hvorfor giver det mening for nogle at forklare ulykker med hekseri eller alkoholisme med en dårlig barndom? Hvad er normalt og naturligt, og hvad gør vi for at hjælpe livet på rette vej?
I Sundhedens veje undersøger bidragyderne blandt andet sociale relationer og kulturelle værdier, forestillinger om lidelse og velvære, forskellige sundhedspolitikkers konsekvenser og betydningen af de ressourcer, der er tilgængelige for folk, som søger behandling.
Bogen giver en indføring i centrale teorier og begreber inden for sundhedsantropologien. Den bygger på både klassiske tekster og nyere dansk forskning, og der trækkes på empiriske eksempler fra hele verden, bl.a. Brasilien, Uganda, USA, Vietnam og Danmark.
Sundhedens veje henvender sig til studerende og undervisere inden for antropologi, etnologi og alle grene af sundhedsfagene – sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, læger, jordemødre, tandlæger o.l.
- Forfatter
- Anne Line Dalsgaard;Tine Gammeltoft;Lotte Meinert;Mette Bodil Meldgaard;Hanne Overgaard Mogensen;Bjarke Paarup;Vibeke Steffen;Tine Tjørnhøj-Thomsen;Susan Reynolds Whyte
Anne Line Dalsgård;Tine Gammeltoft;Lotte Meinert;Mette Bodil Meldgaard;Hanne Overgaard Mogensen;Bjarke Paarup;Vibeke Steffen;Tine Tjørnhøj-Thomsen;Susan Reynolds Whyte - ISBN13
- 9788741250205
- ISBN10
- 8741250205
8741250205 - Udgave /år
- 1 / 2007
- Forlag
- Gyldendal
- Sidetal
- 272
- Indbinding
- Hæftet