Et Danmark i splid med sig selv

Et Danmark i splid med sig selv

Turbine
9788740662191
300,00 kr.
Inkl. moms
Holbæk Amt besat og befriet

 

Et Danmark i splid med sig selv handler om den tyske besættelse og den allierede befrielse af Holbæk Amt 1940-45. Samarbejdet med Hitlers Tyskland blev forhandlet på plads af regeringer i København og Berlin og bestemte levevilkårene og handlemulighederne i Holbæk Amt.
Holbæk Kaserne husede en stor del af den danske hær, og Isefjorden var kravlegård for den danske flåde. Beslutninger truffet i landets centrum splittede danskerne i Holbæk Amt, som måtte vælge mellem en lovlydig tilværelse i ro og orden eller gå i krig på tysk side som østfrontfrivillige eller gå til modstand for at smide tyskerne ud af landet. 
På grundlag af et righoldigt kildemateriale i private og offentlige arkiver og interviews med aktivister og aktivisters børn undersøges et geografisk udsnit af Danmark. Bogen belyser hele spektret af begivenheder: hverdagsliv, hær og politi, Frikorps Danmark, Schalburgkorps og Hipo, jødeaktion og holocaust, modstandsbevægelse, sabotageaktioner, våbenmodtagelser og likvideringer og retsopgør. 
Et Danmark i splid med sig selv skildrer de fem forbandede år ikke på det snævre nationale niveau, der begrænser sig til det to-sidede forhold mellem den tyske stormagt og den danske småstat. Perioden anskues i det større internationale perspektiv, hvor det personlige, der for almindelige mennesker uden politisk indflydelse udspilles lokalt, solidariserer sig aktivt med de værdier, de tror på.

Forfatter
Dan Ch. Christensen
ISBN13
9788740662191
ISBN10
8740662195
Udgave /år
1 / 2020
Forlag
Turbine
Sidetal
638
Indbinding
Hardback
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.