De Gyldne riger

De Gyldne riger

Rosenkilde & Bahnhof
9788771281125
112,00 kr.
Inkl. moms
En lystvandring gennem den engelske litteratur

 
Forgyldninger  - I dette lille smykkeskrin af en bog er nogle af de største guldklumper forfatteren i sin videbegærlighed og fortælleglæde ikke har kunnet lægge til side på rejsen gennem den engelske litteratur.

Som det fremgår af titlen, har naturen betydning for alle de digtere, der er med i denne bog. De riger, der besøges, er fortrinsvis fantasiens, men denne fantasi har taget farve af landet og naturen på de britiske øer.

Om forfatteren:
Viggo Hjørnager Pedersen har fra barnsben interesseret sig for at læse engelske digtere, og har siden sin studentereksamen studeret, undervist og forsket i engelsk litteratur ved Københavns Universitet. I over 50 år har han generøst delt ud af sin begejstring og dybe viden om emnet i undervisning, anmeld­elser, forskning og mange gode oversættelser af de største klassikere.

Viggo Hjørnager PeDersen er dr.phil. og tidligere lektor i engelsk
ved Københavns Universitet. Han har skrevet bøger og artikler om litteratur og oversættelse og redigeret to udgaver af den store dansk-engelske ordbog. Blandt hans oversættelser finder man bl.a. romaner af William Golding og E.M. Forster.

Fra indledningen om Alfred Tennyson:

»Dersom du, min gunstige læser, i slutningen af 1950’erne havde taget eftermiddagsbumletoget fra Odense mod Middelfart, ville du have kunnet iagttage et blegt ungt menneske med næsen i en smukt indbundet digtsamling af ældre dato: undertegnede med en victo­riansk udgave af Tennyson lånt på Odense Katedralskoles velfor­synede bibliotek. Det må have været midt i 2.g., at min Tennyson-begejstring begyndte, mens jeg på vej hjem fra skole skiftevis læste de smukke vers på det sære, gammeldags sprog og så ud på det forbipasserende landskab, og selv om meget har ændret sig siden, har jeg ved jævnlige genlæsninger kunnet konstatere, at fascinationen holder.«
Forfatter
Viggo Hjørnager Pedersen
ISBN13
9788771281125
ISBN10
8771281126
Udgave /år
1 / 2013
Forlag
Rosenkilde & Bahnhof
Sidetal
320
Indbinding
Hæftet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.