Menneskets møde med engle i Iqbals poesi

Menneskets møde med engle i Iqbals poesi

Forlaget mellemgaard
9788775756063
137,00 kr.
Inkl. moms

 
Allah, skaberen af mennesket og englene, lærte mennesket navne, retorik, prosa og digte, der skulle modstå universets hårdeste vinde. Allama Iqbal anvendte det samme. Han brugte sproget til at opbygge sin afhandling for at gøre mennesket til den højeste skabelse af Allah. Allama Iqbal valgte poesien.   Denne bog fokuserer på Allama Iqbals poesi for at se, hvordan han fremhæver menneskets styrke og kompetencer og sammenligner dem med englenes.         
Uddrag af bogen Khudi, det vil sige det højeste punkt for selvrealisering eller ego, er det centrale begreb i Iqbals filosofi. ”Khudi” er alt gemt potentiale og evner i menneskets besiddelse. ”Khudi” gør mennesket unikt, og det er individets ”Khudi”, der gør os forskellige fra hinanden. ”Khudi” kan styrkes ved at tage en indre rejse af selvrealisering for at finde sig selv og finde de gaver, man er beriget med.  De gaver kan gives videre til andre ved hjælp af netop dette potentiale. Hermed kan man tjene menneskeheden og samfundet. Khudi hjælper mennesket med at erkende sin plads i universet og hermed at blive bevidst om sin eksistens.           
Om forfatteren Khurram Ellahi er underviser og har stor kærlighed til litteratur, naturvidenskab samt filosofi. Han arbejder på at samle forskellige genrer under én platform. Khurrams første bog Managers as Little Prince, omhandlede Business og Management set gennem en verden af poesi.  Khurram har også lavet et filosofisk tv-show, Nukta
Forfatter
Khurram Ellahi
ISBN13
9788775756063
ISBN10
8775756064
Udgave /år
1 / 2022
Forlag
Forlaget mellemgaard
Sidetal
82
Indbinding
Hæftet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.