Det fortælles i Istanbul

Det fortælles i Istanbul

Klim
9788771299649
129,00 kr.
Inkl. moms

 
Bogen fortæller om den aktuelle litterære scene i Tyrkiet – især med fokus på den unge forfattergeneration, som nu er i 20’erne, 30’erne og 40’erne. Hvilke forestillinger, håb og holdninger kommer til udtryk i denne litteratur? Hvordan influerer forfatternes opvækst i et land med statskup, nyliberalistisk modernisering, nyreligiøsitet, sociale medier, voksende nationalisme, censur og politisk undertrykkelse? Foruden spændingerne mellem Øst og Vest og mellem tradition og moderne liv?

‘Det fortælles i Istanbul’ viser også, hvordan det litterære medie bruges sprogligt artistisk, eksperimenterende, debatterende eller i nye krydsformer med andre medier som film, udstillings- og festival-aktiviteter. Bogen viser os også den aktuelle litteraturs spændvidde fra dristige formeksperimenter på grænsen mellem realisme og surrealisme til genanvendelse af gammel mundtlig fortælletradition – og hermed tyrkisk litteraturs helt nye ansatser i et verdenslitterært perspektiv.

Bogen er vigtig i den danske offentlighed lige nu, hvor kendskabet til Tyrkiet formidles gennem tv og aviser i en ofte stærkt politiseret atmosfære. Den tyrkiske litteratur taler med en anden stemme, der kan nuancere og fundere en bredere kulturel dialog mellem vore lande.
Forfatter
Maj Skibstrup & Marie-Louise Svane (red.)
ISBN13
9788771299649
ISBN10
8771299645
Udgave /år
1 / 2018
Forlag
Klim
Indbinding
Hæftet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.