Krydret

Krydret

Politikens Forlag
9788740042504
257,00 kr.
Inkl. moms

 
To af landets mest populære madskribenter fandt ud af, at deres mad passer godt sammen, og de har i denne smukke bog slået sig sammen og lavet lækker, velsmagende mad med varme krydderier.

Ditte Ingemann og Anne Hjernøe har en fælles passion for sund mad med vægt på det grønne – og det må gerne smage af noget. I deres køkken er det ikke de nordiske smage, der dominerer. De er mere betaget af det arabiske/nordafrikanske/mellemøstlige køkken, som formår at bruge masser af varme krydderier på en meget afstemt måde.

Dette er en bog med hverdags- og gæstemad med masser af skøn smag. Det er krydret uden at være stærkt og mildt uden at være kedeligt. Retterne er bare nænsomt krydret med sikker hånd, så der ikke er tvivl om, at her er alle grundsmagene på spil, så ens smagsløg bliver glade, og maden mætter bedst muligt.

Retterne er også inspireret af Mellemøsten, men Anne og Ditte har lavet dem på deres måde, hvor de har mikset råvarer fra både nord og syd, og hvor de fx laver mange flere sprøde ting, end man ville gøre andre steder, så maden fremstår moderne, aromatisk og sanselig og ikke mindst mere grøn.

Hvis man drømmer om krydrede simreretter, fladbrød med fyld, smukke, sprøde salater, aromatiske fiskeopskrifter og vidunderlige desserter, så kan man altså med fordel starte her. Ud over de mange lækre retter rummer bogen også et væld af bløde, krydrede dips, sprøde brød, hjemmelavede krydderblandinger og fermenterede lækkerier. Alt sammen lavet med råvarer, som kan købes alle vegne.

Alle de smukke billeder i bogen er taget af den engelske fotograf, David Loftus, bl.a. kendt fra alle Jamie Olivers kogebøger, on location i solfyldte Marokko, blandt velduftende appelsiner og glinsende granatæbler, hvilket gør bogen værd at eje alene for billedsidens skyld.
Ditte Ingemann er passioneret madelsker og har et kærlighedsforhold til ikke bare gode råvarer og smag, men også til kreativitet og æstetik i forhold til mad. Udover at lave og spise mad er ernæring et område, som også optager hende meget, da hun er uddannet bachelor i ernæring og sundhed med speciale i human ernæring. Ditte står bag madbloggen The Food Club, som omhandler hendes store interesse, passion og appetit for mad. Hun arbejder som selvstændig madskribent, madstylist, fotograf og opskriftsudvikler. Udover at skrive kogebøger er hun fast madskribent for Politiken og udvikler opskrifter for bl.a. Aarstiderne. Ditte stod senest bag succeserne Vegetar (2016) og Salatsnedker (2017).
Anne Hjernøe er journalist og autodidakt kok med eget firma, AnneMad Aps, der beskæftiger sig med tv-produktion, produktudvikling, foredragsvirksomhed mv. Anne er kendt fra tv, hvor hun som tv-vært har lavet AnneMad og sammen med journalist Anders Agger bl.a. har besøgt danske slotte og herregårde, danske badehoteller, danske øer og det gamle Danmark og snart er aktuel med temalørdage fra England om Brexit. Anne er desuden og ikke mindst forfatter til en lang række kogebøger, herunder Annes syltebog, Politikens bog om tapas, Det gode køkken – sund mad mod kræft, AnneMad, AnneMad med mere, Annes julekalender, Annes spisekammer, Sunde salater, Sunde grønne retter, Grill & Grønt og senest Hverdag, alle Politikens Forlag.
Forfatter
Ditte Ingemann og Anne Hjernøe
ISBN13
9788740042504
ISBN10
8740042502
Udgave /år
1 / 2018
Forlag
Politikens Forlag
Indbinding
Hardback
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.