1900 Til bords

1900 Til bords

Bloody Amateurs
9788797040607
172,00 kr.
Inkl. moms
Det originale danske landkøkken til hverdag og fest
 
1900 Til bords
BEST IN WORLD ved World Cookbook Awards 2019
Det originale danske landkøkken

Ribs- og hindbærsyltetøj på nybagte boller. Hjem til velanrettet frokost. Lagkager til kaffen – hver dag. Kampen om den bedste leverpostej. Festmiddage med romfromage. Duften af natmad, når du kommer sent hjem. Min madglæde er grundlagt ved et dansk spisebord. Det stod i Odense – men det kunne faktisk have stået hvor som helst i kongeriget.

Det var dansk mad, fra før vi helt havde lært at hente inspiration fra andre landes køkkener og krydderier. Lavet af kvinder, som blev glade, når familie og gæster rundt om spisebordet også var glade. Kokkepigen på herregården, der tryllede med brændefyret komfur og knofedt. Den unge husfrue af det bedre borgerskab – og en af Danmarks første kvindelige læger – som arrangerede fester og lavede månedsplaner med hverdagsmenuer. Også under 2. verdenskrig.  

Der opstod livretter - og retter, man så frem til at spise på bestemte tidspunkter af året. Retter, som jeg stadig kan huske. Plus en hel masse andre, som jeg aldrig har smagt før nu. De kommer nemlig fra min oldemors opskriftsbog. Hendes søsters opskriftsbog – og min farmors. Et samlet tidsbillede på maden og vanerne i Danmark mellem 1902 og 1970.

Velkommen til min families danske landkøkken.

Forfatter
Hannah Lund
ISBN13
9788797040607
ISBN10
8797040606
Udgave /år
1 / 2018
Forlag
Bloody Amateurs
Sidetal
288
Indbinding
Indbundet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.