Danskhed i middelalderen

Danskhed i middelalderen

Munch & Lorenzen
9788799529483
257,00 kr.
Inkl. moms
National bevidsthed hos Saxo og i andre danske krøniker
 
Det er en udbredt opfattelse, at den nationale bevidsthed er et moderne fænomen. I mange år har påstanden lydt, at folk før det 19. århundrede ikke opfattede sig selv som en del af et folk eller skænkede deres nationalitet en tanke.
Middelalderhistorikeren Adam Wagner udfordrer nu denne fortælling og viser, at den nationale bevidsthed allerede fandtes i middelalderen, hvor nationalitet, sprog og fælles afstamning havde såvel kulturel som politisk betydning. 
Danskhed i middelalderen er et grundigt historisk studie i nationale forestillinger i dansk middelalder. Bogen bygger på en indtrængende læsning af  Saxo Grammaticus’ Gesta Danorum og andre centrale kilder fra perioden.
  Bogen er den første af sin art, der forsøger at trænge til bunds i den enkelte forfatters opfattelse af, hvad det nationale og hvad det danske er. Derved giver den et mere sikkert grundlag for diskussionen om danskhed og national identitet.   
Adam Wagner (f. 1975) er mag.art. i historie på en magisterkonferens om nationsbegrebet hos Saxo. Han er desuden forfatter til bogen Tobak til tiden og har været ansat ved en række danske museer.  
Forfatter
Adam Wagner
ISBN13
9788799529483
ISBN10
8799529483
Forlag
Munch & Lorenzen
Sidetal
324
Indbinding
Hardback
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.