Naturskånsomt fiskeri efter jomfruhummer

Naturskånsomt fiskeri efter jomfruhummer

Forlaget Ravnerock
9788793272347
107,00 kr.
Inkl. moms

 

Danske fiskere fanger jomfruhummer med bundslæbende trawl. Det er et brutalt fiskeri til skade for havbunden i de dybe områder af Kattegat, hvor fiskeriet foregår. I forhold til EU er den danske regering forpligtet til at frede større dele af disse områder. Denne bog er et resultat af en researchrejse med Levende Havs kutter M.S. Anton til svenske og norske fiskere, som fanger jomfruhummer med tejner. Det er små bure, der sænkes ned på havbunden med lokkemad.

Bogen beretter med tekst og mange fotos om mødet med svenske og norske tejnefiskere og deres erfaringer med fiskeriet. Desuden rummer bogen en kortfattet turdagbog samt mange bilag med relevante data, der understøtter teksten.

Bogen konkluderer, at tejnefiskeriet er skånsomt i forhold til havmiljøet. Desuden bringes levende jomfruhummer i land, som afregnes til priser, som er 15 til 20 procent højere en priserne på trawlhummer. Rentabiliteten ved tejnefiskeriet øges desuden ved det forhold, at bådene forbruger mindre end halvdelen af det brændstof som trawlerne må bruge for at fange det samme kvantum. Det betyder, at CO2 udledningen er mere end halveret.

Den danske regering har fremlagt planer for nye begrænsede områder i Kattegat, som kan lukkes for trawlfiskeri. Forfatteren og Levende Hav udtaler, at disse områder er alt for små og ikke lever op til en effektiv beskyttelse af havmiljøet i Kattegat.   En bog for alle med interesse for havmiljøet.  

Gennemillustreret

Forfatter
Ib Ivar Dahl
ISBN13
9788793272347
ISBN10
8793272340
Udgave /år
1 / 2017
Forlag
Forlaget Ravnerock
Sidetal
48
Indbinding
Hæftet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.