Sjælsbeviset

Sjælsbeviset

Forlaget mellemgaard
9788775759484
172,00 kr.
Inkl. moms
Hvorfor vi har en sjæl, og hvad det indebærer

 
Denne bog henvender sig til dem, der søger svar på spørgsmål som: Har jeg en sjæl? Hvad er livets formål? Hvad er bevidsthed, og hvordan udvikler jeg den? Hvordan kan jeg koble naturvidenskab med begreberne sjæl og bevidsthed?   For at svare på ovenstående spørgsmål er det vigtigt at gøre op med den materialistiske verdensopfattelse, som dominerer på universiteterne i dag. Bogen starter derfor med et filosofisk opgør med materialismen for derefter at vise, at bestemte fænomener inden for biologi og kvantefysik ikke kan forklares uden at inddrage bevidsthed. Alternativet til den materialistiske verdensanskuelse er en teori om, hvordan verden kan forstås som opstået af en fundamental bevidsthed, og hvordan vores bevidsthed (sjæl) er en facet af denne. Bogen beskæftiger sig bl.a. med emner som: Spørgsmålet om fri vilje De psykiske kræfter Verden som en virtuel virkelighed Sjælen som en celle i den fundamentale bevidsthed.       
Uddrag af bogen Vores verden er en datastrøm, vi reagerer på, ligesom vi reagerer på en film eller en drøm. Den ene datastrøm er ikke mere rigtig eller virkelig end den anden, men blot udtryk for forskellige typer af information. Dette forhold beskrives i filmen The Matrix, hvor man i starten tror, at en befolkning lever et almindeligt liv indtil det afsløres, at alle disse menneskers kroppe befinder sig i en dvaletilstand, og deres nervesystem bliver fodret med data der gør, at de tror de lever et andet liv end deres dvaletilstand. Hvis dette lyder mærkeligt, så er det det samme der gør sig gældende, når din krop ligger i sengen og sover, mens du i drømme er på vej til månen.
Om forfatteren Niels Svendsen er uddannet psykolog fra Københavns Universitet, hvor han har undervist i psykologisk videnskabsteori og personlighedspsykologi. Niels Svendsen har i over 30 år drevet en kursusvirksomhed og privat klinik og har udgivet bogen Personlig Power, Håndbog i Enneagrammet og produceret cd’er i meditation og mental træning.
Forfatter
Niels Svendsen
ISBN13
9788775759484
ISBN10
8775759489
Udgave /år
1 / 2023
Forlag
Forlaget mellemgaard
Sidetal
202
Indbinding
Hæftet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.