Økonomisk Ulighed

Økonomisk Ulighed

Djøf Forlag
9788757436976
300,00 kr.
Inkl. moms
I Danmark

 
Er det et problem, at uligheden stiger, når den generelle velstand øges i Danmark?
Spørgsmålet om økonomisk ulighed i Danmark spiller en central rolle for den økonomiske politik. Ofte hører vi diskussioner om, at uligheden er steget, om hvorvidt den er for stor eller for lille, og hvad man kan gøre for at mindske ulighed. Med udgivelsen af Thomas Pikettys Kapitalen i det 21. århundrede blev ulighedsspørgsmålet ligeledescementeret på den internationale forskningsdagsorden.
Inspireret af Piketty og debatten om økonomiske ulighed præsenterer bogen en udtømmende indføring i spørgsmålet om økonomisk ulighed i Danmark. En række af landets førende økonomer diskuterer blandt andet den historiske udvikling, indkomst og formue forhold, arv, skat og velfærdsstatens indflydelse på uligheden.
IndholdForord Kapitel 1. Den økonomiske ulighed - Af Niels PlougKapitel 2. Indkomstfordelingen i Danmark - Af Jarl QuitzauKapitel 3. Formuefordelingen i Danmark -Af Bo MøllerKapitel 4. Lønudvikling, løndannelse og økonomisk ulighed -Af Peder J. PedersenKapitel 5. Hvilken rolle spiller arv i Danmark -Af Lars Andersen og Jonas Schytz JuulKapitel 6. Lighed og skat - Af Jonas Schytz Juul og Lars AndersenKapitel 7. Arbejdsmarkedspensioner og (u)lighed - Af Torben M. AndersenKapitel 8. Multidimensional omfordeling i velfærdsstater - Af Gøsta Esping-AndersenKapitel 9. Lighed gennem uddannelse -Af Niels PlougKapitel 10. Har vi de tal der skal til? - Af Jørgen ElmeskovOm forfatterne
ISBN13
9788757436976
ISBN10
8757436975
Udgave /år
1 / 2017
Forlag
Djøf Forlag
Sidetal
200
Indbinding
Hæftet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.