flyder i mig

flyder i mig

Forlaget Korridor
9788794192002
206,00 kr.
Inkl. moms
 
Flyder i mig handler om livets foranderlighed, om at blive mor og om grænser der ophæves og udvaskes. Gennem bogens rumlige lyrik møder vi et søgende jeg, der lige som bogen selv i sin form og udtryk, stiller spørgsmålstegn ved endegyldige definitioner og fastlåste kategorier.

Graviditet, fødsel og barsel står som omdrejningspunkt i værkets tre dele Tilblivelser, Forandring og Relationer. Men moderskabet er ikke et enkeltstående tema i sig selv, og fungerer snarere som et afsæt for en større fortælling om at skabe og om identitet, proces og forandring. Gennem løsrevne ord og sætningsbrokker udforsker jeget sin nye rolle som mor, og det opløste sprog bliver et værktøj i en søgen efter nye helheder og sammenhænge. På denne måde undersøger værket hvordan relationer – mellem ord, mellem bogens sider, mellem mor og barn, mellem krop og krop – bliver betydningsdannende og hvordan dette konstant forskydes og ændres.

Værket har en tydelig formbevidsthed i både udtryk og sprog. Der arbejdes med kalkepapir, og enkeltstående ord og sætninger får lov til at flyde på den enkelte bogside. I mødet mellem de semi-transparente sider opstår der en rumlig og flerdimensional læsning, hvor det som læser er umuligt ikke at enten læse eller skimme de ord der ligger “bagved” siden, hvilket betyder er der opstår en form for repetitiv læsning, som et kor, eller en kanon, hvor ordene gentages, mens nye ord og sætninger ligger sig oveni. Som en form for sampling. Eller en digital læsning (ord der langsomt træder frem) i analog form. Formålet med dette bogdesignmæssige greb er at udfordre grundprincippet om en bogs kronologiske forløb, og i tråd med temaer som tilblivelse og (gen)forhandling af grænser inviteres læseren til at skabe nye sammenhænge og meninger. Teksten bliver dermed en proces i sig selv, hvor der ikke findes én læsning men mange, og der skabes en åben dialog hvor læseren selv er med til at forme og frembringe værket.


Hedvig Skjerdingstad (1989) er udøvende arkitekt, forfatter og kunstner. Hendes værker befinder sig ofte – eller opstår – i krydsfelten mellem de tre tilgange. Hun debuterede som forfatter med værket Bindevæv der udkom på Korridor i 2017.
Forfatter
Hedvig Skjerdingstad
ISBN13
9788794192002
ISBN10
8794192006
Udgave /år
1 / 2021
Forlag
Forlaget Korridor
Sidetal
144
Indbinding
Indbundet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.