Forskellighedens pædagogik

Forskellighedens pædagogik

Klim
9788779554603
129,00 kr.
Inkl. moms
nye veje i pædagogisk teori
 
I denne bog er uddannelsens og undervisningens etiske aspekter udgangspunktet. Med reference til en række af det 20. århundredes især franske og amerikanske filosoffer undersøger forfatteren moralens muligheder i uddannelserne. Han fremhæver forskellighed som vilkår og mulighed i uddannelserne og argumenterer for demokrati, retfærdighed og ansvar for den Anden som pædagogikkens opgave.

I dag associeres uddannelse og undervisning i al for høj grad med at føre individer ind i allerede etablerede forestillinger om, hvem der tilhører det givne fællesskab. For at give individet mulighed for at indgå i fællesskabet, skal han/hun blive, som ´vi´ allerede er - altså i alt væsentligt den samme som alle andre.

Forfatteren giver et alternativt svar på, hvad uddannelse og undervisning kan være, et svar som tager udgangspunkt i mødet med en, der ikke er den samme som mig - i forskellighedens pædagogik.

Bogen henvender sig især til studerende og lærere i de pædagogiske uddannelser, men også lærere og pædagoger i skole og institution vil finde inspiration til deres pædagogiske overvejelser og argumentation.
Forfatter
Carl Anders Säfström
ISBN13
9788779554603
ISBN10
8779554601
Udgave /år
1 / 2007
Forlag
Klim
Sidetal
94
Indbinding
Hæftet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.