Sprogets magt magtens sprog

Sprogets magt magtens sprog

Hovedland
9788770705288
214,00 kr
Bruttopreis
et forsvar for sansernes verden¤en analyse af sprogets historie

 
”Sprogets magt – magtens sprog” er et opgør med det glatpolerede sprog, der præger vor tids toneangivende medier og magtbærende institutioner. Det er bogens hovedtese, at dette sprog har gjort os blinde for virkeligheden, hvorfor vi har svært ved at erkende, det sammenbrud, der sker for øjnene af os. i en bredt anlagt historisk analyse undersøger bogen sprogets udvikling gennem tiden, med særligt fokus på tre afgørende sproglige revolutioner: Overgangen fra tale til skrift, fra håndskrift til bogtryk og fra grafisk til elektronisk kommunikation.
Holten-Andersen betoner i sin semiotiske analyse, at hvad han kalder semio-kapitalismen bortrationaliserer stadigt flere manuelle funktioner og sender håndens arbejdere ud i arbejdsløshed,. Det er kropsløshedens, stedløshedens og tidløshedens ultimative konsekvens.”
I bogens sidste kapitler giver forfatteren en række bud på, hvorledes en tilsyneladende uomgængelig udvikling kan afvendes. En del af løsningen er, betoner Holten-Andersen, at genskabe respekten for det manuelle arbejde i stedet for den destruktive intellektualisering, der har fundet sted.
Autor
John Holten Andersen
ISBN13
9788770705288
ISBN10
8770705283
Auflage / Jahr
1 / 2016
Verlag
Hovedland
Bindung
Hæftet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.