Skriften på væggen

Skriften på væggen

Hovedland
9788770701358
86,00 kr
Bruttopreis
Kampen om klassikerne

 
 I sine sprudlende essays om en række af de største forfattere, sætter sognepræst Kristian østergaard strøm på klassikerne.

østergaard går direkte til biddet. Han konfronterer klassikerne med de problemstillinger, som vi slås med i dag. Hvem vil have troet, at viagra var et tema hos Goethe, eller at Paris Hilton spiller en rolle hos Molière? Og er det ikke pudsigt og påfaldende, at Blaise Pascal og John Milton beskæftiger sig med terrorismens baggrund?

Skriften på væggen er en række portrætter af forfattere, som bliver læst i lyset af bl.a. Murens fald, 11. september og den i sit væsen lidt totalitære ny-ateistiske bølge, som plager medierne.

Kristian østergaard viser, hvorledes 20 forfattere formåede at læse skriften på væggen, før andre gjorde det. Der er både humor og holdning i bogens skildringer af forfatternes liv og løbebaner. Vi får besked om, hvem de var, hvad de gjorde, og hvad de sagde. Og hvorfor deres ord giver genlyd i dag. Kristian østergaard går aldrig ad vejen for at bringe en fræk anekdote, der kan perspektivere forfatteren eller hans anliggende.

Kristian østergaard er født i 1966. Han har på Hovedland i 2008 udgivet den meget roste prædikensamling Mod en stjerne. Forfatteren har bifag i litteraturhistorie og har sideløbende med sin præstegerning holdt talrige foredrag, skrevet mere end 100 artikler og kronikker i bl.a. Jyllandsposten og Berlingske Tidende, ligesom han er leder af Sommerhøjskolen på Sorø Akademi.fitnessbog Storform.

Kristeligt Dagblad lavede i den anledning et portræt af østergaard og skrev »...selvom der i Danmark findes godt 2000 præster, er det svært at finde en, der bare minder lidt om sognepræst ved Sorø Klosterkirke, Kristian østergaard.«
Autor
Kristian Østergaard
ISBN13
9788770701358
ISBN10
8770701350
Auflage / Jahr
1 / 2009
Verlag
Hovedland
Seitenzahl
215
Bindung
Hæftet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.