Fodboldens ABC

Fodboldens ABC

F
9788772183640
129,00 kr
Bruttopreis
 
Man hører tit fodboldkommentatorer tale om ’Fodboldens ABC’, når de mener, at spillet er eksemplarisk. Men først nu kommer den i virkeligheden. Fodboldens ABC fortæller en lang række gode historier fra fodboldverdenen – én for hvert bogstav. På den måde kommer bogen omkring nogle af de største øjeblikke og vigtigste personer i fodboldhistorien. Der bliver også plads til trænerne, taktikken, rekorderne og meget mere.    I de sidste mange år har Messi og Ronaldo taget de fleste overskrifter i fodboldverdenen, og de er selvfølgelig også med i bogen. Men kender du den ’gamle’ Ronaldo, der også var verdens bedste nogle år? Eller hvad med Pelé, Cruyff eller Beckenbauer? Og ved du, hvorfor Manchester hedder United, eller West Ham kaldes ’The Hammers’? Det gør du om lidt, når du har læst eller fået læst Fodboldens ABC.       
Uddrag af bogen   E for EM 1992 "… Vilfort endnu, og der Kim Vilfort. JAA, JA, JA, JA, hutlihut… Nej, nej, nej, nej… Det er løgn, Preben ... Det passer ikke ... gu gør det så … Danmark foran 2-0 …". Sådan nærmest råbte den danske fodboldkommentator Flemming Toft til den tidligere danske landholdslegende Preben Elkjær den 26. juni 1992. Danmark gik amok. Vi havde slået fodboldstormagten Tyskland i EM-finalen og var for første gang europamestre.    Danmark skulle slet ikke have været med til slutrunden. Danmark havde ikke kvalificeret sig, da de var endt på andenpladsen i gruppen efter Jugoslavien; et af Europas stærkeste hold på daværende tidspunkt. Men der var udbrudt borgerkrig i Jugoslavien, der derfor ikke måtte deltage.         
Om forfatteren Rasmus Falbe-Hansen er historiker, forfatter og gymnasielærer. I sin fritid er han træner for et U9-hold, kendt som ’Slagteren’ på det lokale oldboyshold, og er en ivrig fodboldfan, der bruger de fleste aftener på sofaen med at følge alle de store ligaer eller læse om fodboldhistorien.
Autor
Rasmus Falbe-Hansen
ISBN13
9788772183640
ISBN10
8772183640
Auflage / Jahr
1 / 2019
Verlag
F
Seitenzahl
68
Bindung
Hæftet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.