Tossen fra Frihedspladsen

Tossen fra Frihedspladsen

Forlaget Vandkunsten
9788776954383
172,00 kr.
Inkl. moms

 
Tossen fra Frihedspladsen rummer både højaktuelle krigserfaringer og indsigtsfulde betragtninger om flygtningens traumer. Gidseltagere i Bagdad, menneskesmuglere i de serbiske skove og en mareridtsplagede flygtning, der forsøger etablere et nyt liv i Amsterdam. Hassan Blasims noveller præsenterer et kompromisløst kritisk indblik i Vestens forhold til Irak: Fra krigen mod Iran, Saddams institutionaliserede paranoia og den amerikanske besættelse til en skarp kritik af flygtningens vilkår.
I en blanding af allegori og barsk realisme omfavner Blasim både de komiske fantasmer og den chokerende makabre virkelighed. Midt i de hjemsøgende krigsbilleders mørke og vanvid hylder Blasim de modige dissidenter, der kæmper for at bevare de sidste rester af menneskelig værdighed. Hassan Blasim har tidligere udgivet Den irakiske kristus på dansk. Den blev ligesom Tossen på Frihedspladsen nomineret til Independent Foreign Fiction Prize.
”Den måske største nulevende arabiske romanforfatter.” The Guardian
”Blasims levende prosa er et billede på, hvordan det fantastiske og det almindelige smelter sammen i et kafkask virvar under borgerkrig.” The Financial Times
“Obligatorisk læsning om livets sande tilstand i Irak.” The National
“Et fængslende og levende billede af det afsavn og den terror som gennemsyrer livet i Irak.” Herald Scotland 
Hassan Blasim er irakiskfødt forfatter og filmskaber, der skriver på arabisk. Han har siden 2004 været bosat i Finland. Tre gange er Hassan Blasim blevet tildelt PEN-priser, og han er af den engelske avis The Guardian blevet beskrevet som ”den måske største nulevende forfatter til arabisk fiktion.”
Forfatter
Hassan Blasim
ISBN13
9788776954383
ISBN10
8776954382
Udgave /år
1 / 2016
Forlag
Forlaget Vandkunsten
Sidetal
125
Indbinding
Hæftet
Produkt tilføjet til ønskeliste
Product added to compare.