Dømmekraft

Dømmekraft

Samfundslitteratur
9788759342626
292,00 kr
Bruttopreis
Ledelse i social kompleksitet
 
I en kompleks og accelereret verden er dømmekraft afgørende for ledere, der står over for flertydige situationer og pres for hurtige beslutninger. Dømmekraft er en moralsk evne til at træffe kloge beslutninger i situationer, hvor værdier og hensyn er i konflikt med hinanden, og hvor løsningen ikke er indlysende.
Det perspektiv på dømmekraft, der præsenteres i denne bog, hviler på filosofiske, psykologiske og sociologiske perspektiver på social kompleksitet. Det er teorier, der sætter mennesker, relationer og etik i centrum. At udøve god dømmekraft handler om at mobilisere den refleksive meningsskabelse, forestillingsevnen, kropslige fornemmelser og moralske dyder i arbejdet med beslutninger og løsninger, der integrerer flest mulige værdier og hensyn i flertydige situationer.
For at udvikle sin dømmekraft, må man skabe sammenhænge og relationer, hvor presset for forhastede beslutninger kan suspenderes til fordel for skabelsen af indsigt i den sociale kompleksitet. Det kan bane vej for at holde undersøgelses- og beslutningsrummet inkluderende og åbent lidt længere og for at øge forståelse og erkendelse. Dette medfører en øget mulighed for, at ledere i samspil med kolleger og medarbejdere udøver sund dømmekraft sammen.
Autor
Karina Solsø
ISBN13
9788759342626
ISBN10
8759342625
Auflage / Jahr
1 / 2024
Verlag
Samfundslitteratur
Seitenzahl
222
Bindung
Hæftet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.