Vietnamkrigens afslutning og kommunisternes magtovertagelse i Vietnam medførte, at en del af den vietnamesiske befolkning valgte at flygte på grund af politisk og religiøs undertrykkelse. Flere af de vietnamesiske flygtninge endte i Danmark.
I Religion, kultur og integration. Vietnameserne i Danmark undersøger Jørn Borup denne befolkningsgruppe og dens position i Danmark med særligt fokus på relationen mellem religion, kultur, etnicitet og socialisering. Bogen giver et nyt perspektiv på diskussionen om indvandrere, integration og kultursammenstød, som mestendels er centreret omkring forholdet mellem kristne og muslimer. De vietnamesiske indvandrere har både buddhistiske og kristen-katolske tilhørsforhold og har derfor, foruden deres etnicitet, en anden kulturel baggrund. Netop religionen og dens betydning for vietnameserne som etnisk minoritet bliver grundigt analyseret i bogen. Borup konkluderer blandt andet, at danskere med vietnamesisk baggrund i højere grad føler en kulturel overensstemmelse med Danmark og danskerne end en reel samhørende identitet og etnicitet.
Forfatteren baserer sin undersøgelse på samtaler og interviews med personer af vietnamesisk oprindelse, samt omdelte spørgeskemaer til forskellige vietnamesiske grupper i Danmark. Derudover inddrager han parallelle undersøgelser af andre grupperinger foretaget i Danmark og i udlandet. Bogen indeholder desuden et fyldigt teori- og begrebsafklaringsafsnit og et grundigt metodeafsnit, hvilket gør bogen velegnet til studerende inden for religions- og samfundsvidenskab.
Jørn Borup, lektor, Afd. for Religionsvidenskab Teologisk Fakultet, Aarhus Universitet. Centerleder ved Center for SamtidsReligion, Aarhus Universitet.
- Autor
- Jørn Borup
- ISBN13
- 9788763537384
- ISBN10
- 8763537389
- Auflage / Jahr
- 1 / 2011
- Verlag
- Museum Tusculanums Forlag
- Seitenzahl
- 208
- Bindung
- Hæftet