Kultur og sundhed

Kultur og sundhed

Klim
9788772048222
257,00 kr
Bruttopreis

 
Kan vi mennesker få det bedre af at engagere os i kreative aktiviteter? Kan syge lindres og opleve en forbedret livskvalitet ved at synge sammen, danse eller lære at male i fællesskab med andre? Kan vi udskrive kultur på recept? Samspillet mellem kunst, kultur og sundhed har stået centralt i menneske- og samfundsforståelsen i store dele af historien, og dynamikkerne har optaget moderne klinikere i årtier, men forskningen i krydsfeltet er først nu ved at samle sig som en egentlig indsats.

‘Kultur og sundhed: et mangfoldigt felt. Forskning, teori og praksis’ er den første grundbog og samlede, forskningsbaserede indgang til feltet i en dansk kontekst. Gennem otte hovedkapitler og en perspektiverende epilog undersøges og præsenteres den aktuelle forskning på tværs af indsatser samt en række forskellige teoretiske positioner og praksisser inden for kultur- og sundhedsfeltet.

Fem overordnede domæner fremhæves – de kreative terapier, participatoriske kunst- og kulturaktiviteter, kultur på recept, effekten af æstetiske dimensioner i sundhedsmiljøer, og spørgsmålet om nødvendigheden af uddannelser, der kan understøtte det tværfaglige arbejde. Dertil rummer bogen en præsentation af mulige teoretiske og ontologiske forståelsesrammer for samspillet mellem kunst, kultur og sundhed og for de mulige virksomme mekanismer samt en historisk indgang til feltet og en refleksion over de etiske dimensioner i at arbejde tværdisciplinært.

Bogen har forord af professor i socialmedicin Steinar Krokstad – og henvender sig til studerende, forskere, klinikere og beslutningstagere

Autor
Anita Jensen
ISBN13
9788772048222
ISBN10
8772048220
Auflage / Jahr
1 / 2022
Verlag
Klim
Bindung
Hæftet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.