Europas radikale højrefløj

Europas radikale højrefløj

Solidaritet
9788787603737
186,00 kr
Bruttopreis
bevægelser og partier på gader og i parlamenter

 
 Forfatterne, Martin Langebach og Andreas Speit, har været i direkte kontakt med den radikale højrefløj – på gaden, ved manifestationer og valgkampsarrangementer, i parlamentariske forsamlinger og på højrefløjskoncerter i elleve europæiske lande. I et år, fra februar til december 2012, rejste de til yderst forskellige arrangementer på den radikale højrefløj i Europa. De har talt med eksperter, som forsker i temaet og med ofre for højreradikal vold. De har talt med fremtædende personer fra den radikale højrefløj og med folk, som har forladt bevægelsen.

Det er ikke kun udviklingen i de forskellige lande som skitseres, men også særtegn bliver uddybet. I kapitlet om Tyskland f.eks. bliver vurderingen af kammeratskaber og militans fremhævet, i kapitlet om Frankrig er der blik på kvindernes betydning på den radikale højrefløj, i kapitlet om Tjekkiet fremstilles den åbent militante fjendtlighed over for romaer, og i kapitlet om Grækenland diskuteres forholdet mellem samfundskrise og radikal højrefløj.

Bogen viser et meget forskelligartet højreradikalt miljø i Europa. Dog er der det til fælles, at de afviser og bekæmper et pluralt og demokratisk samfund – i kampen bruger dele af den radikale højrefløj vold og afholder sig heller ikke fra mord. Researcharbejdet bekræfter: Den radikale højrefløj er særlig stærk der, hvor det demokratiske samfund er svagt og efterlader et tomrum.

De europæiske spørgsmål om vilkårerne for flygtninge ved Europas ydergrænser, til indvandring og integration, til regulering af finans- og kapitalmarkederne, til arbejdsløshed og fattigdom virker ubesvarede for mange. Og her leverer den radikale højrefløj tilsyneladende svar på de temaer der for længst er blevet den politiske ´midtes´ temaer. Det er en udfordring.
Autor
Martin Langebach, Andreas Speit
Martin Langebach og Andreas Speit
ISBN13
9788787603737
ISBN10
878760373X
Auflage / Jahr
1 / 2014
Verlag
Solidaritet
Seitenzahl
263
Bindung
Paperback
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.