Rosa Luxemburg - idé og handling

Rosa Luxemburg - idé og handling

Solidaritet
9788787603027
272,00 kr
Bruttopreis

 
Rosa Luxemburg fremstår i dag med fornyet aktualitet. Hun gennemlevede den kaotiske situation i tiden før 1. verdenskrig, hvor hun prøvede at videreføre Karl Marx´ tanker og på mange måder blev konfronteret med imperialismens uløselige modsætninger. Det krævede et opgør med traditionelle socialdemokratiske synspunkter om løsninger indenfor kapitalismens rammer, et opgør hvor arbejderklassens selvstændige rolle stod i centrum. Men kampen kostede hende livet, hun blev myrdet af fascistiske lejesoldater i 1919 – den første sten på vejen til en nazistisk magtovertagelse var ryddet af vejen.

Paul Frölich: Rosa Luxemburg udkom oprindeligt på tysk i Frankrig i 1939 - kort før de nazistiske horder satte retning mod vest. Den er i tiden derefter udkommet talrige gange på tysk, men også på engelsk, fransk, spansk og italiensk.

Paul Le Blanc, historieprofessor i Pittsburg, Pennsylvania har sagt følgende om bogen: »På mange måder den allerbedste biografi om Luxemburg da den har en grundig gennemgang af hendes liv og ideer, fortalt af en kammerat der kendte hende og arbejdede sammen med hende. Samtidig er den en indsigtsfuld diskussion af hendes forhold til de perspektiver der repræsenteres af Marx, Engels, Lenin og Trotskij.«

Bogen er moderne, i forhold til den oprindelige, idet den er rigt illustreret. Bogen er forsynet med en masse noter og emne- og personregister der letter tilgangen.
Autor
Paul Frölich
Poul Frölich
ISBN13
9788787603027
ISBN10
8787603020
Auflage / Jahr
1 / 2010
Verlag
Solidaritet
Seitenzahl
512
Bindung
Paperback
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.