Det sårbare samfund

Det sårbare samfund

Hovedland
9788770707268
214,00 kr
Bruttopreis
Danmark efter liberalismen

 
Viser coronapandemien frem mod nye muligheder i samfundudviklingen? Krisen mindede os om vores sårbarhed, både vores personlige, eksistentielle sårbarhed og samfundets. Det var dog ikke kun en negativ oplevelse; mange mennesker oplevede nemlig, at livet rummer værdier, som nutidens liberale konkurrencesamfund ikke levner plads til. 
Samtidig skabte krisen debatter og reflektioner om tiden efter pandemien: Ville den medføre enden på en globalisering på neoliberalismens præmisser? Ville den betyde, at også liberale måtte anerkende betydningen af staten som kilde til borgernes tryghed? 
Kort før coronaudbruddet udgav EU-eksperten Malene Wind en lille bog, hvor hun hævdede at forsvare 'vores liberale værdier', som hun definerede som retsstatens værdier. Michael Böss mener, at retsstat og demokrati hører tæt sammen, og at der i lige så høj grad er behov for et forsvar for 'vores demokratiske værdier'. Han forklarer, hvorfor individets rettigheder ikke bør overtrumfe hensynet til demokratiet og det fælles vel. 
Böss gennemgår liberalismens historie og forklarer, hvad liberalismen har betydet for Europa og det danske samfund. Endelig diskuterer han, hvilke værdier fremtidens samfund 'efter liberalismen' bør hvile på.
Autor
Michael Böss
ISBN13
9788770707268
ISBN10
877070726X
Auflage / Jahr
1 / 2021
1 / 2022
Verlag
Hovedland
Bindung
Hæftet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.