Politiske stammer

Politiske stammer

Hovedland
9788770706742
214,00 kr
Bruttopreis
lokal loyalitet og nationernes skæbne

 
Amy Chua er kinesisk-filippinsk-amerikaner.Hendes bog om politiske stammer og om nationernes problematiske sammenhængskraft er en moderne øjeåbner.Mennesket er et stammevæsen, hævder Chua, så at sige af natur.  Det er grupperne, det er stammerne, det er de geografiske og dannelsesmæssige udkanter, der synes at spille den afgørende rolle for, hvem vi er og for vores identitet. Mennesker er stammevæsener med et uudryddeligt behov for at høre til i grupper: som danskere, som FCK-supportere, som jyder, som læsere af information eller vigtigere som nationale eller regionale aktører i Vietnam (Vietcong), Iraq, Afghanistan (taleban).
Politiske stammer handler handler ikke mindst om amerikansk udenrigspolitik og om de liberale illusioner, som USA’s udenrigspolitik er baseret på, og som ifølge Chua er forklaringen på de mange forsmædelige  sejre eller halve nederlag, USA har lidt siden Vietnamkrigen.
Det er bl.a. illusionen om, at verden kan begribes med det liberale demokratis målestokke: ud fra partier, ideologier, klasser  eller økonomiske interesser. Det er med andre ord, lidt mere abstrakt formuleret, de universalistiske forestillinger, som har præget vesten siden den franske revolution, Amy Chua gør op med.Det er illusioner, som det liberale establishment har delt med de fleste venstreorienterede analytikere verden over.
Amy Chuas afhandling om tribalismen er er en modig og nuanceret analyse. Chuas veloplagte analyser af amerikansk udenrigspolitik i Vietnam, Afghanistan, Irak, Venezuela og andre brændpunkter tilbyder læserne en ganske anderledes forståelse end den, mediernes indforskrevne ”analytikere” synes i stand til at præstere.Michael Böss har forsynet bogen med et uddybende forord.
Autor
Amy Chua
ISBN13
9788770706742
ISBN10
8770706743
Auflage / Jahr
1 / 2020
Verlag
Hovedland
Seitenzahl
317
Bindung
Hæftet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.