Penge som tryllestøv

Penge som tryllestøv

Gode Penges Forlag
9788797143506
214,00 kr
Bruttopreis
Hvordan banker skaber penge og blæser finansbobler op

 

Penge er en væsentlig del af vores samfundsliv. Men mange oplever, at bankerne bruger dem til narrestreger og berigelse.

I de seneste år er det blevet stadig mere kendt, at banker skaber penge – næsten ud af den blå luft, ”som tryllestøv”. Vi taler ikke om kontanter, for dem skaber Nationalbanken, men kontopenge – de penge, der står på vores bankkonti. Dem bringer bankerne ind i økonomien, når de yder lån.

Denne pengeskabelse er en væsentlig årsag til finansbobler, vækstpres, økonomisk ulighed og arbejdsløshed. Men dét erkendes kun af de færreste økonomer, finans­eksperter og bankfolk i dag. Selv om det kan forklares med enkle billeder og eksempler fra pengenes historie.

Et alternativ er muligt. Bankerne kan fratages retten til at skabe kontopenge. Vi kan indrette et pengesystem, der er til at forstå, og som fungerer for alle – ikke kun for finanssektoren.

Ib Ravn er ph.d. og lektor i organisatoriske videnprocesser ved DPU på Aarhus Universitet. Han er medstifter af og bestyrelsesmedlem i foreningen Gode Penge.

Autor
Ib Ravn
ISBN13
9788797143506
ISBN10
8797143502
Auflage / Jahr
1 / 2019
Verlag
Gode Penges Forlag
Seitenzahl
202
Bindung
Hæftet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.