Verden efter væksten

Verden efter væksten

Hovedland
9788770707701
240,00 kr
Bruttopreis
Livet i post-kapitalismens tid

 
Livet er underlagt fysiske og materielle begrænsninger, sådan er livet, sådan er verden. Begrænset og i skarp modsætning til den dominerende myte om ubegrænset vækst. Vi synes imidlertid låst fat i denne myte, i forbrugermentalitetens jernbur. Tidsalderens ideologi. Men vi har selv bygget buret. Skriver Tim Jackson – og bruger store dele af bogen på et videnskabeligt og lidenskabeligt opgør med denne myte.
Jackson var i en årrække formand for den britiske Sustainable Development Commission, og han har siden, for Kommissionen i Bryssel udarbejdet mulige scenarier for en umiddelbar fremtid. En af bogens omdrejningspunkter er Robert Kennedys profetiske tale til studenterne i Kansas i 1968. Gennem analyser af så forskellige skikkelser som Thomas Aquinas, Stuart Mill, Hannah Arendt, Wangari Mathai, der startede en gen-beplantning i Østafrika for at reparere på kolonialismen, og Lynn Marquilis, der punkterede myten om evolutionen som survival of the fittest,  argumenteres logikken om vækstens nødvendighed i stykker.
Tim Jacksons analyser er helt centrale, fordi opgøret med vækstsamfundet er forudsætningen for at løse miljø- og klimaproblemerne. 
Dette Opgør er i fuld gang: lave eller negative vækstrater er, når vi ser bort fra casino- og finanskapitlernes digitale transaktioner, for længst blevet ”den ny normalitet”. Det amerikansk-genererede lykkeindeks har siden 1970 peget nedad!
Verden efter væksten – livet i post-kapitalismens tid er en invitation til at lære og tage ved lære af historien og et forsøg på at formulere en optimistisk form for i morgen i den øjeåbnende bog.
Autor
Tim Jackson
ISBN13
9788770707701
ISBN10
8770707707
Auflage / Jahr
1 / 2022
Verlag
Hovedland
Bindung
Hæftet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.