Børn, ernæring og måltider

Børn, ernæring og måltider

Gyldendal
9788762811683
304,00 kr
Bruttopreis
tværfaglige perspektiver

 

Ernæring, mad og måltider er på menuen i en række kapitler, hvor børn er i fokus. Bogen rummer både ernærings-, samfunds- og humanvidenskabelige perspektiver på temaet mad i relation til børn.

Første del giver indblik i børns ernæring og kostvaner, og i hvordan smagspræferencer udvikles og påvirkes. Fedmeproblematikken belyses gennem aktuelle forebyggelsestiltag, den fysiologiske baggrund for overvægt og det offentliges ansvar og indflydelse.

Børns møde med mad i hjemmet, institutioner og skoler belyses i bogens anden del. Udviklingen af nye måltidsmønstre og børns relation til disse belyses i forhold til begreberne familie og institution, ligesom et folkesundhedsperspektiv bliver bragt i spil. Maddannelse, pædagogik og æstetik bliver italesat i bogens sidste del med konkrete forslag til, hvordan man kan arbejde med børn og mad i forskellige settings.

Børn, ernæring og måltider – tværfaglige perspektiver

henvender sig til studerende på professionsuddannelsen i ernæring og sundhed, til studerende på læreruddannelsen og pædagoguddannelsen samt til alle færdiguddannede med interesse for børn, ernæring og måltider.

Autor
Jette Benn;Maria Bruselius-Jensen;Helle Brønnum Carlsen;Bent Egberg Mikkelsen;Ulla Holmboe Gondolf;Helene Hausner;Berit Lilienthal Heitmann;Ida Husby;Lisbeth Haastrup;Morten Kromann Nielsen;Sanne Sansolios;Ellen Trolle
ISBN13
9788762811683
ISBN10
8762811683
Auflage / Jahr
1 / 2013
Verlag
Gyldendal
Seitenzahl
339
Bindung
Hæftet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.