Bernhardt Jensen

Bernhardt Jensen

Århus Byhistorisk Fond
9788791324284
129,00 kr
Bruttopreis
Alle tiders århusianer

 

Bernhardt Jensen er alle tiders århusianer! Det fornemme prædikat blev givet den visionære borgmester 35 år efter, at han forlod borgmesterkontoret. Det er især på grund af sin kamp mod en ny, stor vej gennem det centrale Århus, at Bernhardt Jensen var urørlig. Som borgmester frelste han det enestående latinerkvarter fra ødelæggelse med sin indædte modstand mod det storstilede projekt Ny Hovedgade, der skulle have moderniseret trafikken i Århus og ført byen ind i femtiden.

Fra alle sider påskønnes Bernhardt Jensen for sin indsats for at have reddet den gamle bykerne, og en af hans efterfølgere, den nuværende borgmester Nicolai Wammen mener Bernhardt Jensen har meget at sige nutiden. 

Med dette som udgangspunkt fortæller en række forfattere i selvstændige artikler om bogens hovedperson og hans karriere fra journalist til borgmester og byhistoriker.
Bogen afsluttes med en fortælling om Tiden Byen og Manden af Jan Balling, som er kunstneren bag den skulptur af Bernhardt Jensen, som er det andet element i kåringen af Bernhardt Jensen som alle tiders århusianer.

Autor
Henrik Fode, Jens Kaiser
ISBN13
9788791324284
ISBN10
8791324289
Auflage / Jahr
1 / 2010
Verlag
Århus Byhistorisk Fond
Seitenzahl
139
Bindung
Hardback
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.