Kornbogen

Kornbogen

Hovedland
9788770708364
343,00 kr
Bruttopreis
Brødet og øllets historie

 
Åsmund Bjørnstad er professor emeritus i planteforædling i Norge. I Kornbogen – brødets og øllets historie bygger han på det seneste tiårs indsigter  indenfor genomforskning, arkæologi, kulturhistorie og bæredygtighedsforskning.
Vi tæmmede kornet, og det os! Åsmund Bjørnstad formidler med kulturhistorisk spændvidde kornenes – det vil sige majsens, risens, hvedens, sorghums, hirsens, havrens og rugens – historie, fra vi begyndte at tæmme de vilde frø - og de tæmmede os. For ti, tolv, fjorten tusind år siden. Gennem denne kultivering opstod skriftsprog, tidsregning, religioner og klassesamfund – og den mangfoldighed af mutationer, som vi dagligt, uafvidende sætter på tallerkenerne. Eller svinger kruset med øl! 
Korn nok? Det var spørgsmålet for stenalderkvinden, som tæmmede kornet og frem til spørgsmålet ligesom gik i glemmebogen, og så lød det: Kød nok? Men nu er kornet igen kommet på den internationale dagsorden: Korn nok? At hver andet korn i dag går til dyrefoder eller til bioenergi, beskriver den nuværende udvikling. Kan den mon fortsætte – i et ændret klima, i en ny verdensorden? 
Bogens billedside er i absolut særklasse. Omkring 300 illustrationer rummer bogen.
Autor
Åsmund Bjørnstad
ISBN13
9788770708364
ISBN10
8770708363
Auflage / Jahr
1 / 2023
Verlag
Hovedland
Bindung
Indbundet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.