Afghanistan og Taleban

Afghanistan og Taleban

Hovedland
9788770701846
120,00 kr
Bruttopreis
 
 Denne lille bog beskriver på en kort og præcis måde det afghanske samfund. Det er en øjenåbner, et lille stykke oplysningshistorie om et stammesamfund, som allerede englænderne indså, at de umuligt kunne besejre i krig, bl.a. fordi Afghanistan ikke er en sædvanlig stat, men et regulært stammesamfund.

I Afghanistan og Taleban viser Fredrik Barth, der har lært sig pashtunernes sprog, pashto, hvordan den politiske udvikling har været gennem de sidste par generationer, og han beskriver den afghanske befolknings kultur og værdier - deres selvopfattelse og deres opfattelse af os, af Vesten. Ifølge Fredrik Barth misfortolker Vesten Talebanernes begrundelser for at tage kampen op mod de internationale styrker. Vesten ser ligheder mellem Taleban og Al-Qaida på trods af, at der er store og væsentlige forskelle. Fredrik Barth mener ikke, at den vestlige militære strategi kommer til at fungere.

Bogen bliver givet til de norske soldater inden de bliver udstationeret i Afghanistan. Lasse Ellegaards forord knytter an til oplevelser han havde under den sovjetiske besættelse af Afghanistan. Dengang var Vesten med Talebanerne.

Fredrik Barth (f. 1928) er professor i socialantropologi ved universitetet i Boston, han har modtaget en række akademiske udnævnelser og priser for banebrydende teoretisk udvikling og formidling af feltarbejde, som ung antropolog tog han til Afghanistan og levede sammen med den folkegruppe der, i dag udgør kernen i Taleban.
Autor
Fredrik Barth
ISBN13
9788770701846
ISBN10
8770701846
Auflage / Jahr
1 / 2010
Verlag
Hovedland
Seitenzahl
110
Bindung
Indbundet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.