BUGATTI I DANMARK - motorsport og...

BUGATTI I DANMARK - motorsport og luksusbiler før 1940

Editocar
9788797335406
514,00 kr
Bruttopreis

 

Bogen sammenfatter indledningsvist historien om de berømte biler, som Bugatti designede og fremstillede på fabrikken i Molsheim, fra den spæde begyndelse i 1910 og omkring tredive år frem. Den danske historie indledes med beretningen om danske importører i de tidlige år inden og efter Første Verdenskrig.

Hovedkapitlerne fortæller derefter i en række enkeltafsnit historien om 22 Bugatti biler af en række typer, som blev indført til Danmark som nye eller brugte vogne i årene fra før Første Verdenskrig og frem til Anden Verdenskrig.

Motorcykel- og bilforhandleren Peter Hersleb Christiansen på Rådhuspladsen i København importerede allerede i 1912 den første nye Bugatti bil til Danmark, og fire andre fulgte snart efter. I mellemkrigsårene fik de følgeskab af flere Bugatti sportsvogne, person- og luksusvogne, som ofte blev indført brugt. Mange af Bugatti vognene fik spændende ejerhistorier og markerede sig blandt andet i racerløb.

En dansk Bugatti racer satte i 1914 den første danske hastighedsrekord med 95 km/t på den tilfrosne Bagsværd sø. En anden af de tidlige Bugatti biler optrådte i stumfilm med datidens store filmhelt, og en tredje Bugatti deltog i 1920ernes dramatiske hastighedsløb på badestrande, afspærrede vejstrækninger og racerbaner, - ind i mellem med voldsomme konsekvenser for bil og kører.

Bogen fortæller historien om disse og andre tidlige, vidt forskellige danske Bugatti vogne, deres ejere fra adelsmænd til mekanikere – og om bilernes kendte eller ukendte skæbne. Nogle få af disse gamle Bugatti biler eksisterer den dag i dag, mens andre forsvandt - i de fleste tilfælde sikkert ved ophuggeren.

En stor del af bogens 170 illustrationer har ikke tidligere været offentliggjort.

Autor
Frank Studstrup
ISBN13
9788797335406
ISBN10
8797335401
Auflage / Jahr
1 / 2021
Verlag
Editocar
Seitenzahl
226
Bindung
Hardback
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.