Den 1. august 2014 trådte den nye folkeskolelov i kraft. Gennemførelsen af folkeskolereformen er af den største forandringer, der er sket på skoleområdet i årtier – men hvilke resultater er det, man fra politikerside har forsøgt at opnå, og hvilke konsekvenser vil forandringerne på sigt få for folkeskolen, som vi har kendt den?
I Folkeskolen – efter reformen søger forfatterne at belyse, hvilket politisk rationale der ligger bag forandringerne på de forskellige fagområder og i skolen som helhed. Bogens kapitler gennemgår den eksisterende videnskabelige viden inden for de forskellige områder, og peger på – og diskuterer – de implikationer, som lovgivningen og de mange nye tiltag, fx Fælles mål, styrket skoleledelse, øget inklusion og indførelse af understøttende undervisning, har for skolen og undervisningen.
Bogens kapitler er skrevet af en række førende eksperter inden for uddannelsesforskningen.
Jens Rasmussen er ph.d., professor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet.
Claus Holm er ph.d., lektor og viceinstitutleder for forskning ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet.
Andreas Rasch-Christensen er forskningschef ved VIA University College.
- Autor
- Lars Qvortrup;Jens Rasmussen;Helle Plauborg;Andy Højholdt;Claus Holm;Kristine Bagge Kousholt;Andreas Rasch-Christensen;Thomas Szulevicz;Justine Grønbæk Pors;Peer S. Daugbjerg;Tine Basse Fisker;Elsebeth Jensen;Benny Bang Carlsen;Kim Negendahl;Klaus Maigaard
Lars Qvortrup;Jens Rasmussen;Helle Plauborg;Andy Højholdt;Claus Holm;Kristine Bagge Kousholt;Andreas Rasch-Christensen;Thomas Szulevicz;Justine Grønbæk Pors;Peer S. Daugbjerg;Tine Basse Fisker;Elsebeth Jensen;Benny Bang Carlsen;Kim Negendahl;Klaus Majgaard - ISBN13
- 9788741260273
- ISBN10
- 8741260273
- Auflage / Jahr
- 1 / 2015
- Verlag
- Gyldendal
- Seitenzahl
- 280
- Bindung
- Hæftet