Beethoven

Beethoven

Rosenkilde & Bahnhof
9788771280746
112,00 kr
Bruttopreis
livet og musikken

 
Som komponist rager Ludwig van Beethoven op over stort set alle andre i musikhistorien, og flere af hans værker har opnået nærmest mytologisk status, fx Skæbnesymfonien, Måneskinssonaten og Den Niende.

Som menneske fascinerer han ikke mindst på grund af sin karakter, herunder sit berømte temperament, og sin tragiske skæbne: Allerede som 26-årig begyndte hans problemer med hørelsen og med tiden blev hans døvhed næsten total, således at han både blev afskåret fra sin omverden og hæmmet voldsomt i udøvelsen af sin kunst. At han alligevel, selv i de sidste år, formåede at skabe store og vigtige værker, vidner om den overmenneskelige vilje, der boede i ham.

I denne første større biografi på dansk fortæller Lewis Lockwood historien om dette unikke menneske. Om hans liv og virke, og om den musik, han frembragte. Og om den tid han levede i, en epoke, hvor napoleonskrigene satte sit voldsomme præg på Europa, og hvor den fremblomstrende romantik satte nye standarder for filosofien, litteraturen og, ja, musikken. Lockwood fortæller bredt, indlevet og vidende, og selv der, hvor emnet bliver mere teknisk, nemlig når musikken skal analyseres, formår han at gøre stoffet tilgængeligt, så almindelige læsere kan være med.

Som en anmelder af den tyske udgave skrev i Die Welt:
» Man behøver ikke kunne læse noder for at forstå Lockwoods nodeeksempler og synspunkter.«

Autor
Lewis Lockwood
ISBN13
9788771280746
ISBN10
877128074X
Auflage / Jahr
1 / 2012
Verlag
Rosenkilde & Bahnhof
Seitenzahl
608
Bindung
Indbundet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.