Ude af øje

Ude af øje

Forlaget Vandkunsten
9788776953690
257,00 kr
Bruttopreis

 
Troels Andersens billedrige levnedsskildring er fortællingen om et liv med kunsten som ledestjerne. Tidligt kendskab til det russiske sprog og passion for billedkunst førte til en livslang opdagelsesrejse i det 20. århundredes radikale kunst i Rusland og Europa.

Under lange ophold i Rusland afdækkede Troels Andersen sider af den tidlige abstrakte kunst, som i årtier havde været forvist til glemslen, og bidrog til at gøre den internationalt kendt. Beskæftigelsen med maleren Kazimir Malevitjs ideer og kunst bragte ham i kontakt med både ældre og yngre kunstnere, der var undertrykt i sovjettiden, og med gamle russiske emigranter i Paris. Her mødte han også Asger Jorn, hvis omfattende livsværk han har registreret, beskrevet og videreført gennem opførelsen af Silkeborg Kunstmuseum.

Som medstifter af Den Eksperimenterende Kunstskole, kaldet Eks-skolen, blev kunsthistorikeren selv en del af den danske 60'er-avantgarde, der prægede en epoke i dansk efterkrigskunst. Han skildrer i bogen nogle af de skiftende arbejdsfællesskaber, hvori en ny generation stillede radikale spørgsmål til kunstinstitutionen og samfundet. Ude af øje er en præcis historieskrivning med et fyldigt og muntert beskrevet persongalleri.
Autor
Troels Andersen
ISBN13
9788776953690
ISBN10
8776953696
Auflage / Jahr
1 / 2014
Verlag
Forlaget Vandkunsten
Seitenzahl
281
Bindung
Hæftet
Produkt zur Wunschliste hinzugefügt
Product added to compare.